Ilyenkor ősszel fontos, hogy kellő képen megtámogassuk a szervezetünket. Érdemes sok főzeléket és levest enni ilyenkor!
Ez a tökfőzelék igen gyorsan elkészíthető és a maradékot akár estére is el lehet fogyasztani!
- egy nagy zacskó tök (1 kg)
- tejföl
- fokhagyma
- kapor
- só, bors
- kukorica keményítő
Pácolt szejtán:
- fejenként két szelet szejtán (elkészítése itt)
- só, bors, fokhagyma, lila hagyma,
- olíva olaj
- mustár
- fehér tönköly liszt
A szejtán szeleteket megforgatjuk fehér tönköly lisztben. Mind a két oldalát megpirítjuk olíva olajon, majd, amikor piros, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy kis vizet. Az egészet kicsit "főzzük": 1-3 perc. Majd frissen a főzelék mellé adjuk.
Jó Étvágyat!
Ez a tökfőzelék igen gyorsan elkészíthető és a maradékot akár estére is el lehet fogyasztani!
Hozzávalók:
- egy nagy zacskó tök (1 kg)
- tejföl
- fokhagyma
- kapor
- só, bors
- kukorica keményítő
Pácolt szejtán:
- fejenként két szelet szejtán (elkészítése itt)
- só, bors, fokhagyma, lila hagyma,
- olíva olaj
- mustár
- fehér tönköly liszt
Elkészítés:
A tökfőzeléket a hagyományos módon készítjük el. Csak a habarásnál a tejfölt és a burgonya keményítőt keverjük össze simára és adjuk hozzá a tökhöz. Nem szabad túl sokáig főzni, mert akkor szétesik a keményítő és nagyon folyós lesz!A szejtán szeleteket megforgatjuk fehér tönköly lisztben. Mind a két oldalát megpirítjuk olíva olajon, majd, amikor piros, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy kis vizet. Az egészet kicsit "főzzük": 1-3 perc. Majd frissen a főzelék mellé adjuk.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése