Ugrás a fő tartalomra

Babára várva

A legjobb a baba tervezésében, ha már a fogantatás előtt fél évvel készül a pár a baba várására. Ez sokszor nem így van. Ez nem is olyan nagy gond abban az esetben, ha az apa és az anya előtte is egészségesen éltek.
Tehát sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát stb. ettek, rendszeresen mozogtak.
Az ember csak akkor kezdi el a dolgokat mélyrehatóbban vizsgálni, amikor esetleg nem jön össze első-második-esetleg harmadik alkalommal sem. Ilyenkor lehet, hogy elmennek orvoshoz. De valószínűleg fél év sikertelen próbálkozás után fognak az orvosok is azzal foglalkozni, hogy mi állhat a fogantatás hátterében.
A lényeg az, hogy ha gyermeket szeretnénk, nemcsak a nőknek kell arra figyelniük, hogy rendszeresen járnak szűrű vizsgálatokra, hanem a férfiaknak is. Nemcsak a nőnek kellene arra figyelnie, hogy egészségesen étkezzenek, böjtöljenek, hanem a férfiaknak is. Hiszen kettejük sejtjéből jön létre egy új élet! Mind a ketten felelősek azért, hogy a gyermek milyen egészségügyi állapotú lesz.
Ajánlat:
- Fogantatás előtt legalább fél évvel kezdjünk el tudatosan étkezni. Ebben kérhetjük természetgyógyász segítségét.
- A pár töltsön minél több időt egymással: járjanak természetbe, sokat beszélgessenek.
- s legvégül, szeressék egymást!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!