Általában a kenyérsütések alkalmával sütök pogácsát is. Már került fel pogácsa recept, így folytatom ennek írását. Nagyon szeretjük almával uzsonnára, reggelire pedig citromfüves-kakukkfüves teával! Lássuk az egyszerű receptet:
- 250 dkg fehér tönköly liszt
- 250 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 500 dkg túró
- egy kis doboz 20% tejföl
- kb. 4 evőkanál kacsazsír vagy 200 dkg vaj
- 1 dl tej
- kis élesztő
- só
- szezámmag a tetejére
- a tejet a zsiradékkal és az élesztővel fellangyosítom
- a liszthez hozzáteszem a tejfölt, túrót, sót, és az élesztős tejet
- sózom
- összegyúrom
- 20 percig állni hagyom
- majd kinyújtom és hajtogatom 3-szor és minden egyes alkalommal 10 percet pihentetem
- kiszaggatom
- állni hagyom
- a tetejét bevizezem és rászórok szezámmagot
- 150 fokon készre sütöm
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 250 dkg fehér tönköly liszt
- 250 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 500 dkg túró
- egy kis doboz 20% tejföl
- kb. 4 evőkanál kacsazsír vagy 200 dkg vaj
- 1 dl tej
- kis élesztő
- só
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
- a tejet a zsiradékkal és az élesztővel fellangyosítom
- a liszthez hozzáteszem a tejfölt, túrót, sót, és az élesztős tejet
- sózom
- összegyúrom
- 20 percig állni hagyom
- majd kinyújtom és hajtogatom 3-szor és minden egyes alkalommal 10 percet pihentetem
- kiszaggatom
- állni hagyom
- a tetejét bevizezem és rászórok szezámmagot
- 150 fokon készre sütöm
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése