Ugrás a fő tartalomra

Böjti előkészületek

A Nagy Böjtölők már ma elkezdték a "menetet". Mi majd csak pénteken. Addig is tervezek, gondolkozom, hogy miket vegyek ki és rakjak hozzá a saját böjtömhöz.
A párom egyszerű böjtöt tart: hús és tojás mentes. Minden mást megtart.
Én azért ettől szigorúbb és tisztítóbbat tervezek magamnak. Szeretném a szülés és a szoptatás után ismét kitisztítani és feltölteni a szervezetemet. Azt is figyelembe kell vennem, hogy én azért sok fizikai munkát is végzek, s nem mehetek el nagyon a végletekbe.

Az biztos, hogy nem eszem 40 napig:
- húst
- tojást,
- tejterméket, tejet
- kávé adagomat is 1-re csökkentem (már hétfőtől csak egyet iszom naponta, az is Ganoderma kávé)
- édesség (na ez a rész, amelyet nagyon nehezen fogok kibírni. Ezért nyers édességeket gyümölcscukor nélkül fogok enni és csak mézzel ízesítem)

Amit hozzá teszek:
- minden nap búzafűlé (ez már megy egy hete),
- több zöldség turmix
- több zöldség-és gyümölcslé
- naponta elvégzem az 5 tibeti gyakorlatot (én már elve 21-es számmal kezdem, mivel jóga oktató vagyok)
- minden nap kimegyek a fiammal biciklizni, sétálni és ha jó az idő, akkor futok
- +szervek méregtelenítése tudatosan


Hamarosan jön az első hetem leírása, amelyet Holdállás szerint állítok össze.

Jó Böjtölést!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!