Ez a recept is a páromat dicséri! Nagyon finom lett! Ajánlom mindenkinek Sok Szeretettel!
Hozzávalók:
- fejenként 1 db karalábé
- 2 evőkanál tökmag, napraforgó mag
- fél lila hagyma
- olíva olaj
- fél bögre bulgur
- só, kurkuma
- magtejföl
Elkészítés:
- nyersen a karalábékat félbe vágjuk és a belsejét kivájjuk (ezt lehet a levesbe beletenni)
- sós vízben megfőzzük a karalábékat
- olíva olajon megpirítjuk a hagymát és a magvakat a kurkumával együtt
- felöntjük kevés vízzel, szétfőzzük a hagymát
- hozzátesszük a bulgurt
- készre főzzük
- a karalábékba beletöltjük a tölteléket és magtejföllel együtt a sütőbe tesszük
Magtejföl: egy bögre mandulát (héjától megszabadított mandula) beáztatunk vízbe, majd kevés vízzel elkezdjük összeturmixolni. Annyi vizet teszünk hozzá, míg krémes állagot el nem érünk. Citrom lével, sóval ízesítjük. (nekünk ez nem annyira ízlett, így valószínűleg mi erre nem fogjuk használni a magvakat, de ötletnek nagyon jó!)
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- fejenként 1 db karalábé
- 2 evőkanál tökmag, napraforgó mag
- fél lila hagyma
- olíva olaj
- fél bögre bulgur
- só, kurkuma
- magtejföl
Elkészítés:
- nyersen a karalábékat félbe vágjuk és a belsejét kivájjuk (ezt lehet a levesbe beletenni)
- sós vízben megfőzzük a karalábékat
- olíva olajon megpirítjuk a hagymát és a magvakat a kurkumával együtt
- felöntjük kevés vízzel, szétfőzzük a hagymát
- hozzátesszük a bulgurt
- készre főzzük
- a karalábékba beletöltjük a tölteléket és magtejföllel együtt a sütőbe tesszük
Magtejföl: egy bögre mandulát (héjától megszabadított mandula) beáztatunk vízbe, majd kevés vízzel elkezdjük összeturmixolni. Annyi vizet teszünk hozzá, míg krémes állagot el nem érünk. Citrom lével, sóval ízesítjük. (nekünk ez nem annyira ízlett, így valószínűleg mi erre nem fogjuk használni a magvakat, de ötletnek nagyon jó!)
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése