Ugrás a fő tartalomra

Böjt - Utolsó napok- Összegzés

Nagyon érdekes volt megélni fizikailag és lelkileg ezeket az utolsó napokat. Egyrészről már vártuk a végét, de ma már olyan üresség volt, hogy már vége. Azért túl fogjuk élni! :-)

Összegezve ezt a 43 napot nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt könnyűnek lenni, és az akaratunkat edzeni! :-) Másrészről azt is megállapítottuk, hogy túl sok tejfölt és sajtot eszünk, amelynek a mennyiségét biztos, hogy csökkenteni fogjuk. Valamint az újra felfedezett hidegen sajtolt olajok, amelyeket a reggelikbe jobban beépítjük!

Mérleg eredménye:
- Párom: -10 kg
- Én: - 5,5 kg

Elhatároztuk, hogy minden évben meg fogjuk csinálni ezt a hosszú böjtöt. Természetesen kivéve akkor, amikor várom a porontyokat, akkor én nem fogom csinálni. Na, akkor lesz igazán nehéz a páromnak...

Remélem, hogy aki velünk tartott, jól érzete magát, és a jövőben is ellátogat az oldalamra! Receptek, írások mindig kerülnek fel!

Köszönöm, hogy idáig is olvastad az írásaimat! Köszönöm, hogy Segíthettem!

Menük

Reggeli: mézes kenyér - kása - olajos kenyér
Ebédek: zeller krémleves, töltött burgonya - lángos
Vacsorák: víz

Mindenkinek Kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket és Áldott, Szép Életet!

u.i.: én rántott sajtot ettem ma és végre a kávéban tehettem egy kis tejet!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!