Ugrás a fő tartalomra

„Edd magad Egészségesre”-Főzőtanfolyam

Edd magad Egészségesre”
Főző tanfolyam
A mai világban sokan különböző módon próbálják önmaguk és szeretteik egészségét megőrizni. Viszont minden út első köve az étkezéshez vezet vissza. Olvashatunk különböző gabonákról: hajdináról, kölesről,
vagy zöldségekről-gyümölcsökről. Amelyeket vagy ismerünk, vagy nem. Ekkor próbáljuk ki a különböző recepteket, alapanyagokat, de valahogy nem olyan az íze, vagy az állaga, mint ahogy azt szeretnénk. Avagy nem is tudja az ember, hogy milyen lehetne az íze.

Ezt a főzőtanfolyamot azoknak ajánlom, akik szeretnek főzni és finomakat-egészségeseket enni és inni. Viszont még keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel otthon is könnyedén, gyorsan a saját és
családtagjaik számárára élvezetes-egészséges ételeket tudnak az asztalra
varázsolni.

Célom az, hogy alapreceptek adjak át, amelyeket mindenki könnyedén elsajátíthat az egészség jegyében.
A tanfolyam interaktív jellegű, tehát az ételeket közösen elkészítjük és
elfogyasztjuk. A receptek húsmentesek.

A főzés témái:
- 2012. május 8-én: Házi zsömlesütés, egészséges
szendvicskrémek
- 2012. május 15-én: Lúgosító ételek

Helyszín: Paks, Atom Fitt, 17:00-19:00
A tanfolyam 5 főtől indul és maximum 15 fő tud részt venni.

Jelentkezni: Nagyné Szalai Melindánál (info@melinda-angel.hu;
0630 338 90 51). Határidő: 2012. május 4.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!