Aki nagy húsevő, vagy volt nagy húsevő, az tudja, hogy a vadas mártás húsok mellé szokták találni. Most itt főfogásként szerepel. Nagyon laktató! El lehet készíteni tejföl nélkül és tejföllel is. Mind a két variáció nagyon finom.
Ezt azért találtam ki, hogy amikor a Hold virág minőséget vonz maga után, akkor legyen valami változatosság is. :-)
Természetesen barna rizzsel is el lehet készíteni, de nekünk jobban ízlik fehérrel.
Hozzávalók:
- egy fej karfiol
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- olíva olaj
- só, bors, babérlevél, mustár,
- tejföl vagy zabtejszín
- egy maréknyi napraforgó mag
- párolt rizs- köret
Elkészítése:
- olíva olajon a hagymát üvegesre pároljuk
- hozzáadjuk a fűszereket, hogy kijöjjön jobban az ízük
- hozzátesszük a karfiolt
- vizet
- készre pároljuk, majd a végén hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, vagy a zabtejszínt a napraforgómaggal
- rizzsel tálalajuk
Jó Étvágyat!
Ezt azért találtam ki, hogy amikor a Hold virág minőséget vonz maga után, akkor legyen valami változatosság is. :-)
Természetesen barna rizzsel is el lehet készíteni, de nekünk jobban ízlik fehérrel.
Hozzávalók:
- egy fej karfiol
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- olíva olaj
- só, bors, babérlevél, mustár,
- tejföl vagy zabtejszín
- egy maréknyi napraforgó mag
- párolt rizs- köret
Elkészítése:
- olíva olajon a hagymát üvegesre pároljuk
- hozzáadjuk a fűszereket, hogy kijöjjön jobban az ízük
- hozzátesszük a karfiolt
- vizet
- készre pároljuk, majd a végén hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, vagy a zabtejszínt a napraforgómaggal
- rizzsel tálalajuk
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése