http://kuthom.blogolj.net/?p=132 |
Megkívántam a paradicsom levest, de nem tudtam, hogy mit is együnk másodiknak. Így aztán a húsmentes, tojás mentes paradicsomos "húsgombóc" mellett döntöttem!
Hozzávalók:
Gombóchoz: főtt barna rizs, árpa-rozs pehely, kevés őrölt hajdina,só, bors, őrölt piros paprika, fokhagyma, víz
Paradicsomhoz: házi paradicsomlé, zeller levél, vöröshagyma, nádcukor
Elkészítése:
Gombóc: a főtt barna rizst összeturmixoljuk, hozzáadjuk még forrón a pelyheket. Fűszerezzük
Paradicsom: Feltesszük a hozzávalókkal főzni a paradicsomlevet, amikor jó összeértek az ízek, akkor kicsi gombócokat beletesszük és pár percig tovább főzzük.
Érdemes tényleg pici gombócokat belerakni a mártásba, mert annál jobban átjárja az íze a paradicsommártásnak!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése