Voltunk medvehagymát szedni, s most idén 3 módon raktároztam el őket. Meglátjuk melyik lesz a befutó!
1. Leszárítva
Aszaló gépben pár óra alatt megszárítottam, és utána összemorzsoltam. Üvegekbe töltöttem. Ezen a módon gyógyteaként is fogyasztható, de fűszerként is.
2. Olajos-sós változat
Olívaolaj+repce olaj keverékén megdinszteltem a medvehagymát, adtam hozzá pár gerezd fokhagymát és sok sót is. Ezt a változatot szószokhoz, pogácsákhoz használom majd.
3. Pestos változat
Ugyanaz, mint az előző módszer csak mát raktam hozzá még félig megdarált napraforgó magot is. Ezt majd tésztákhoz használom fel.
1. Leszárítva
Aszaló gépben pár óra alatt megszárítottam, és utána összemorzsoltam. Üvegekbe töltöttem. Ezen a módon gyógyteaként is fogyasztható, de fűszerként is.
2. Olajos-sós változat
Olívaolaj+repce olaj keverékén megdinszteltem a medvehagymát, adtam hozzá pár gerezd fokhagymát és sok sót is. Ezt a változatot szószokhoz, pogácsákhoz használom majd.
3. Pestos változat
Ugyanaz, mint az előző módszer csak mát raktam hozzá még félig megdarált napraforgó magot is. Ezt majd tésztákhoz használom fel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése