Maradt egy kis spárgám. Megkívántam a palacsintát, s gondoltam abba töltöm bele! Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 2 maroknyi hadina, amit kávédarálón megőrlünk/vagy 3 evőkanál hajdinaliszt
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt, 2 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás vagy 1 teáskanál bio sütőpor
- kevés tej
- só, szerecsendió
- víz
- spárga
- tej
- fokhagyma
- só, fehér bors
- keményítő
- tejszín (zabtejszín)
Elkészítése:
- a palacsinta tésztát elkészítjük: a liszteket összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral, vagy a tojást kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Majd következik a folyadék, amely egyrészt tej, másrészt víz. Tehát palacsinta tésztát kell, hogy kapjuk. Végül kisütjük
- a spárgát kevés vízben feltesszük főzni a fűszerekkel és a fokhagymával
- ha megpuhult, akkor kivesszük a spárgát
- a megmaradt vizet besűrítjük: a tejszínnel és a keményítővel
- a palacsintákat megtöltjük a spárgával, feltekerjük vagy háromszögekre hajtjuk
- egy tányérra tesszük és leöntjük a szósszal
- ezek után be lehet tenni a sütőbe, s rápiríthatunk önmagában, vagy szórhatunk rá szezámmagot/házi sajtot/kecske sajtot
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 2 maroknyi hadina, amit kávédarálón megőrlünk/vagy 3 evőkanál hajdinaliszt
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt, 2 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás vagy 1 teáskanál bio sütőpor
- kevés tej
- só, szerecsendió
- víz
- spárga
- tej
- fokhagyma
- só, fehér bors
- keményítő
- tejszín (zabtejszín)
Elkészítése:
- a palacsinta tésztát elkészítjük: a liszteket összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral, vagy a tojást kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Majd következik a folyadék, amely egyrészt tej, másrészt víz. Tehát palacsinta tésztát kell, hogy kapjuk. Végül kisütjük
- a spárgát kevés vízben feltesszük főzni a fűszerekkel és a fokhagymával
- ha megpuhult, akkor kivesszük a spárgát
- a megmaradt vizet besűrítjük: a tejszínnel és a keményítővel
- a palacsintákat megtöltjük a spárgával, feltekerjük vagy háromszögekre hajtjuk
- egy tányérra tesszük és leöntjük a szósszal
- ezek után be lehet tenni a sütőbe, s rápiríthatunk önmagában, vagy szórhatunk rá szezámmagot/házi sajtot/kecske sajtot
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése