Ugrás a fő tartalomra

Hajdinás palacsinta spárgával töltve

Maradt egy kis spárgám. Megkívántam a palacsintát, s gondoltam abba töltöm bele! Nagyon finom lett!

Hozzávalók:
- 2 maroknyi hadina, amit kávédarálón megőrlünk/vagy 3 evőkanál hajdinaliszt
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt, 2 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás vagy 1 teáskanál bio sütőpor
- kevés tej
- só, szerecsendió
- víz
- spárga
- tej
- fokhagyma
- só, fehér bors
- keményítő
- tejszín (zabtejszín)

Elkészítése:
- a palacsinta tésztát elkészítjük: a liszteket összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral, vagy a tojást kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Majd következik a folyadék, amely egyrészt tej, másrészt víz. Tehát palacsinta tésztát kell, hogy kapjuk. Végül kisütjük
- a spárgát kevés vízben feltesszük főzni a fűszerekkel és a fokhagymával
- ha megpuhult, akkor kivesszük a spárgát
- a megmaradt vizet besűrítjük: a tejszínnel és a keményítővel
- a palacsintákat megtöltjük a spárgával, feltekerjük vagy háromszögekre hajtjuk
- egy tányérra tesszük és leöntjük a szósszal
- ezek után be lehet tenni a sütőbe, s rápiríthatunk önmagában, vagy szórhatunk rá szezámmagot/házi sajtot/kecske sajtot

Jó Étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!