Igazából életemben egyszer ettem hummuszt. A barátnőm kínált meg vele - sajnos bolti volt. Ma úgy voltam vele, hogy szeretnék holnap reggelire valami csicseriborsós pástétomot. Így adódott, hogy hummuszt készítettem! Az íze isteni! Nem lehet összehasonlítani a boltival, és még érni fog...:-))
Hozzávalók:
- 2 maroknyi áztatott csicseriborsó
- citromlé, só
- olíva olaj
- 3 evőkanál darált szezámmag
- jó sok fokhagyma -ízlés szerint
Elkészítése:
- előre beáztatjuk a borsót, majd sós-citromos vízben megfőzzük
- leszűrjük, de a vizét nem öntjük ki!
- elkezdjük összeturmixolni a borsót kevés lével, a fokhagymával
- ha már teljesen összeturmixoltuk, akkor hozzáadjuk a darált szezámmagot és annyi főzőlevet, hogy krémes állagot kapjunk.
- még a végén után sózzuk és öntünk hozzá citrom levet, olíva olajat
+ lehet a tetejére őrölt pirospaprikával díszíteni!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 2 maroknyi áztatott csicseriborsó
- citromlé, só
- olíva olaj
- 3 evőkanál darált szezámmag
- jó sok fokhagyma -ízlés szerint
Elkészítése:
- előre beáztatjuk a borsót, majd sós-citromos vízben megfőzzük
- leszűrjük, de a vizét nem öntjük ki!
- elkezdjük összeturmixolni a borsót kevés lével, a fokhagymával
- ha már teljesen összeturmixoltuk, akkor hozzáadjuk a darált szezámmagot és annyi főzőlevet, hogy krémes állagot kapjunk.
- még a végén után sózzuk és öntünk hozzá citrom levet, olíva olajat
+ lehet a tetejére őrölt pirospaprikával díszíteni!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése