Ezt a receptet már régen fel szerettem volna rakni. Kisfiam, Nimród 3. születésnapjára készült. Valami isteni finom lett! Ajánlom mindenkinek vasárnapi ebédre, vagy ünnepi alkalmakra!
Barna mártásos raguhoz:
Minden, amit találunk...
- 1 répa
- 1 fehér répa
- pici karfiol
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- egy kis doboz paradicsom püré
- fűszerek: só, bors, mustár, nád cukor, babérlevél, pici vörös bor
- szejtán felkockázva (fejenként 10 dkg)
Elkészítése:
- a hagymát olajon lepirítjuk
- adunk hozzá 1 evőkanál cukrot, hogy karamellás íze legyen
- ehhez adjuk a felkockázott zöldségeket
- a paradicsompürét, fűszereket és vizet
- mártást főzünk, majd amikor minden megpuhult, akkor összeturmixoljuk
- a végén hozzáadjuk a szejtánkockákat és pici vörös bort
Zsemlegombóc
- kb. 30 dkg fehér tönköly liszt
- fél csomag élesztő
- 1 dl növényi tej
- 2 evőkanál kóluszzsír
- pici nádcukor
Elkészítése:
- az élesztőt a növényi tejben felfuttatjuk
- a liszthez adjuk a többi összetevőt és még annyi vezet, hogy egy közepes keménységű tésztát kapjunk
- egy lábasban vizet forralunk, fölé teszünk egy szűrőt (ne érjen a vízbe), majd gombócokat formálunk, és a szűrűbe tesszük (lehet konyharuhába is tenni, hogy ne ragadjon le). Lefedjük, hogy készre "pároljuk".
- kivesszük a gombócokat és felszeleteljük
Jó Étvágyat!
Barna mártásos raguhoz:
Minden, amit találunk...
- 1 répa
- 1 fehér répa
- pici karfiol
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- egy kis doboz paradicsom püré
- fűszerek: só, bors, mustár, nád cukor, babérlevél, pici vörös bor
- szejtán felkockázva (fejenként 10 dkg)
Elkészítése:
- a hagymát olajon lepirítjuk
- adunk hozzá 1 evőkanál cukrot, hogy karamellás íze legyen
- ehhez adjuk a felkockázott zöldségeket
- a paradicsompürét, fűszereket és vizet
- mártást főzünk, majd amikor minden megpuhult, akkor összeturmixoljuk
- a végén hozzáadjuk a szejtánkockákat és pici vörös bort
Zsemlegombóc
- kb. 30 dkg fehér tönköly liszt
- fél csomag élesztő
- 1 dl növényi tej
- 2 evőkanál kóluszzsír
- pici nádcukor
Elkészítése:
- az élesztőt a növényi tejben felfuttatjuk
- a liszthez adjuk a többi összetevőt és még annyi vezet, hogy egy közepes keménységű tésztát kapjunk
- egy lábasban vizet forralunk, fölé teszünk egy szűrőt (ne érjen a vízbe), majd gombócokat formálunk, és a szűrűbe tesszük (lehet konyharuhába is tenni, hogy ne ragadjon le). Lefedjük, hogy készre "pároljuk".
- kivesszük a gombócokat és felszeleteljük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése