Pár éve megosztottam itt egy szejtán receptet, de valahogy eltűnt. Sebaj, mert nemrég egy kedves ismerősömtől: Szekeres Ritától kaptam egy új receptet! Egy kicsit módosítva íme a (jelenleg) tökéletes húspótló recept! Nem gumis, nincs mellékíze! Gyorsan felszívódó fehérje, ami lúgosítja a szervezetet, és könnyen emészthető.
Heti 1-2 alkalommal ajánlom a fogyasztását, mert azért ez tömény glutén! Így gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!
Amiért én szeretem a mostani a szejtánt, mert mindennek fel lehet használni, mint a rendes húsos társát: szelethúsként, rántott húsnak, darált húsnak, felcsíkozva, felkockázva, pácolva!
Hozzávalók:
- 250 g búzasikér
- 100 g tönköly fehér liszt
- só, bors, fokhagyma por, bio szója szósz
- 3-4 liter tisztított víz
Elkészítése:
- sikért, lisztet a sóval, borssal, fokhagyma porral, szójaszósszal összekeverjük.
- ehhez adunk 3-4 dl hideg tisztított vizet, összegyúrjuk gombóccá
- egy lábasba teszünk fel sok-sok vizet. Én ebbe teszek ugyanazokból a fűszerekből, amelyeket adtam a masszához: fokhagyma, só, bors, szójaszósz(ez adja meg a "hús" színét)
- amikor felforrt, akkor beletesszük a gombócot, amikor látszik a kérgén, hogy fehér, akkor kivesszük
- felszeleteljük és visszatesszük a vízbe. Addig főzzük, amíg a belseje sem lesz fehér! ez kb. 10 perc!
- majd kivesszük a szeleteket, és papíron megszárítjuk. Ezek után le lehet adagokban fagyasztani, vagy egyből felhasználni.
Ezt a fajta szejtánt használom a receptjeiben!
Jó Étvágyat!
Heti 1-2 alkalommal ajánlom a fogyasztását, mert azért ez tömény glutén! Így gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!
Amiért én szeretem a mostani a szejtánt, mert mindennek fel lehet használni, mint a rendes húsos társát: szelethúsként, rántott húsnak, darált húsnak, felcsíkozva, felkockázva, pácolva!
Hozzávalók:
- 250 g búzasikér
- 100 g tönköly fehér liszt
- só, bors, fokhagyma por, bio szója szósz
- 3-4 liter tisztított víz
Elkészítése:
- sikért, lisztet a sóval, borssal, fokhagyma porral, szójaszósszal összekeverjük.
- ehhez adunk 3-4 dl hideg tisztított vizet, összegyúrjuk gombóccá
- egy lábasba teszünk fel sok-sok vizet. Én ebbe teszek ugyanazokból a fűszerekből, amelyeket adtam a masszához: fokhagyma, só, bors, szójaszósz(ez adja meg a "hús" színét)
- amikor felforrt, akkor beletesszük a gombócot, amikor látszik a kérgén, hogy fehér, akkor kivesszük
- felszeleteljük és visszatesszük a vízbe. Addig főzzük, amíg a belseje sem lesz fehér! ez kb. 10 perc!
- majd kivesszük a szeleteket, és papíron megszárítjuk. Ezek után le lehet adagokban fagyasztani, vagy egyből felhasználni.
Ezt a fajta szejtánt használom a receptjeiben!
Jó Étvágyat!
Kedves Melinda! A lányom már régebb óta készít szejtánt. Én most a Te blogod hatására lendültem neki.Készen van.3 fele osztottam.Holnap gulyás lesz belőle.Nagyon tetszenek a receptjeid.És az ,hogy mindenekelőtt az egészség van.Köszönet a munkádért,és hogy megosztod velünk a tapasztalataidat. Üdvözelettel:Rábainé Dani Anikó
VálaszTörlésKedves Anikó! Köszönöm a kedves szavakat! Nagyon örülök annak, ha munkámmal másoknak is tudok segíteni! :-)Melinda
VálaszTörlés