Aki húsevő/volt húsevő, akkor ismeri az erőleves ízét, elkészítését. Az én párom most megpróbálkozott ennek húsmentes-csontmentes változatával. És azt kell mondanom, hogy finomabb lett, mint ez eredeti, hiszen abban is a zöldségek adják meg finom ízhatást. Így ezt sem kell nélkülözni az asztalunkról!
Hozzávalók:
- 2 liter tisztított víz
- 2 db sárgarépa
- 1 db gyökér
- fél karalábé
- fél zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, egész bors
- 1 evőkanál búzacsíra olaj, pici kurkuma
- 2-2 evőkanál tönköly fehér búza dara, fehér rétes liszt
- paradicsom püré 3 evőkanál
Elkészítése:
- a hideg vízben feltesszük a zöldségeket a sóval, borssal, a vöröshagymát egészbe főzni lassú tűzön
- ha kell forrás után lehabozzuk
- amikor megpuhultak a zöldségek leszűrjük a levünket, adunk hozzá kicsi paradicsompürét,
- a hidegen sajtolt olaj és kurkuma fogja adni a szép színét és olajosságát a levesünknek! Ez a titka! :-)
- vízzel sóval, borssal, esetleg friss petrezselyemzölddel kikeverjük a galuskánkat és a forró levesbe beleszaggatjuk. Vagy vehetünk ki belőle és egy külön edényben főzhetjük meg, majd így a végén adjuk tálaláskor külön a galuskát!
- tálaláskor a levest-zöldséget esetleg a galuskát külön-külön tesszük fel az asztalra, hogy ki-ki kedve szerint válogasson belőle!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 2 liter tisztított víz
- 2 db sárgarépa
- 1 db gyökér
- fél karalábé
- fél zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, egész bors
- 1 evőkanál búzacsíra olaj, pici kurkuma
- 2-2 evőkanál tönköly fehér búza dara, fehér rétes liszt
- paradicsom püré 3 evőkanál
Elkészítése:
- a hideg vízben feltesszük a zöldségeket a sóval, borssal, a vöröshagymát egészbe főzni lassú tűzön
- ha kell forrás után lehabozzuk
- amikor megpuhultak a zöldségek leszűrjük a levünket, adunk hozzá kicsi paradicsompürét,
- a hidegen sajtolt olaj és kurkuma fogja adni a szép színét és olajosságát a levesünknek! Ez a titka! :-)
- vízzel sóval, borssal, esetleg friss petrezselyemzölddel kikeverjük a galuskánkat és a forró levesbe beleszaggatjuk. Vagy vehetünk ki belőle és egy külön edényben főzhetjük meg, majd így a végén adjuk tálaláskor külön a galuskát!
- tálaláskor a levest-zöldséget esetleg a galuskát külön-külön tesszük fel az asztalra, hogy ki-ki kedve szerint válogasson belőle!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése