Ki ne ismerné a gyerek mondókát: " Éliás, Tóbiás, Egy Tál Dödölle..." És ki evett már? És ki készítette el otthon?
Finom, laktató, és lehet egészséges is!
Hozzávalók:
- fejenként 15-20 dkg pucolt krumpli (megfőzzük)
- tönköly teljeskiőrlésű liszt
- kókuszszír a sütéshez
- fejenként 1 nagy hagyma+kókuszszír a sütéshez
- só
Elkészítése:
- a krumplit megfőzzük sós vízben
- melegen összetörjük és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen (fontos, hogy forrón adjuk hozzá a lisztet!)
- ha már langyos, akkor olyanra formáljuk, amilyenre szeretnénk. Én egy evőkanálnyit vettem a kezembe és nudlira formáztam, de lehet nyújtófán a nudlit pici apró darabokra vágni.
- forró, kevés olajban aranybarnára sütjük
- a hagymát megpároljuk a zsiradékon, de nem adunk hozzá vizet. a végén a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát. ha túl hamar tesszük bele, akkor megég!
u.i.: lehet tejföllel is tálalni, de önmagában is finom!
Jó Étvágyat!
Finom, laktató, és lehet egészséges is!
Hozzávalók:
- fejenként 15-20 dkg pucolt krumpli (megfőzzük)
- tönköly teljeskiőrlésű liszt
- kókuszszír a sütéshez
- fejenként 1 nagy hagyma+kókuszszír a sütéshez
- só
Elkészítése:
- a krumplit megfőzzük sós vízben
- melegen összetörjük és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen (fontos, hogy forrón adjuk hozzá a lisztet!)
- ha már langyos, akkor olyanra formáljuk, amilyenre szeretnénk. Én egy evőkanálnyit vettem a kezembe és nudlira formáztam, de lehet nyújtófán a nudlit pici apró darabokra vágni.
- forró, kevés olajban aranybarnára sütjük
- a hagymát megpároljuk a zsiradékon, de nem adunk hozzá vizet. a végén a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát. ha túl hamar tesszük bele, akkor megég!
u.i.: lehet tejföllel is tálalni, de önmagában is finom!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése