Idén sokkal több vegán édességet készítek az ovi miatt. Ez is napokig elálló édesség, de valahogy a 3. napra elfogy! :-)
Hozzávalók:
- 10 dkg tönköly teljeskiőrlésű rétes liszt
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 10 dkg kókuszzsír
- 10 dkg kakaóvaj -ettől finomabb, de kihagyható, illetve helyettesíthető kókuszzsírral, de akkor sokkal zsírosabb, nehezebb lesz a tésztája
- rizstej (www.gabonatej.hu)- amennyit felvesz
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg nádcukor/nyírfa cukor
- házi lekvár
Elkészítése:
- a lisztet, diót, zsiradékot, cukrot összedolgozzuk
- annyi rizstejet adunk hozzá, hogy egy félkemény tésztát kapjunk
- lehet pihentetni is 30 percet, de azonnal is lehet nyújtani
- 150 fokos sütőben megsütjük, de vigyázzunk, mert könnyen megéghet, amikor már kezd barnulni, akkor kivesszük
- még melegen megkenjük bőségesen lekvárral. Nem kell félni tőle, mert ez adja meg az omlósságát.
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 10 dkg tönköly teljeskiőrlésű rétes liszt
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 10 dkg kókuszzsír
- 10 dkg kakaóvaj -ettől finomabb, de kihagyható, illetve helyettesíthető kókuszzsírral, de akkor sokkal zsírosabb, nehezebb lesz a tésztája
- rizstej (www.gabonatej.hu)- amennyit felvesz
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg nádcukor/nyírfa cukor
- házi lekvár
Elkészítése:
- a lisztet, diót, zsiradékot, cukrot összedolgozzuk
- annyi rizstejet adunk hozzá, hogy egy félkemény tésztát kapjunk
- lehet pihentetni is 30 percet, de azonnal is lehet nyújtani
- 150 fokos sütőben megsütjük, de vigyázzunk, mert könnyen megéghet, amikor már kezd barnulni, akkor kivesszük
- még melegen megkenjük bőségesen lekvárral. Nem kell félni tőle, mert ez adja meg az omlósságát.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése