.
A kép forrása: www.vital.hu |
A napokban látott napvilágot egy cikk a cukrokról: Link
Ehhez fűznék hozzá pár dolgot, hogy tisztán lássuk a helyzetet.
Ennek a cikknek nincs hiteles forrása. Nincs semmilyen tudományos háttere. Viszont vannak benne részigazságok.
A nádcukor azért jobb a fehér cukornál, mert a színe miatt több ásványi anyagot tartalmaz. Amúgy tényleg egyenértékű a lebontása a szervezetben, mint a fehér cukornak.
A nyírfacukor tényleg nem nyírfából készül, mert tényleg nincs annyi nyírfa, mint amennyi kereslet van rá.
Akkor most mi a helyzet?
Mivel fogyasztói társadalomban élünk a multik célja, hogy fogyasszunk minél többet. Az "mindegy", hogy ennek milyen következményei lesznek. A következmény, hogy gyorsabban megbetegszünk. A többlet cukorfogyasztás elhízáshoz, alkoholos májhoz, cukorbetegséghez vezet. Amelyet, ha tovább görgetünk hatással lesz a szívünkre, érrendszerünkre, látásunkra, vesénkre, emésztésünkre. Tehát az egész szervezetünkre. Előbb-utóbb jó fogyasztói leszünk bizonyos ételeknek, így jó fogyasztói leszünk egyes gyógyszereknek, így jó fogyasztókká válunk. Tehát a "mindegy" kereslet-kínálat alapján működik. Ha én mint fogyasztó megveszem a félkész ételeket, félkész frissen sült pékárukat, egyéb cukorkákat, kekszeket, akkor keresem ezeket az ételeket, italokat, amelyekre egyre nagyobb kínálat lesz. Viszont mindenki tudja, hogy ezeket nem jók, így a gyártók ajánlanak számunkra "egészséges" alternatívát: egy kis zabot, vagy egészségesebb hozzávalókat tesznek hozzá (minimálisan), hogy a "bűntudatunkat" enyhítsük. Így további fogyasztók leszünk. Viszont a probléma nincs megoldva. Ugyanúgy ugyannyi mérget viszünk be, csak "egészségesnek" címkézzük.
A legjobb esetben rájövünk, hogy el kell olvasnunk a címkéket, hogy mégis mit eszünk, s tovább nem vesszük ezeket a termékeket. Ekkor jönnek a házi készítésű édességek sora.
Mi a helyes édesítés?
a kép forrása: www.biokonroll.hu |
A kép forrása:http://entheopedia.org/?action=Photos&pid=141 |
Stívia. Nagyon egészséges növény, amelyet a kertben is lehet nevelgetni, és utána házilag felhasználni. Viszont én nem szeretem a mellékízét. Aki viszont szereti, nagyon jó házi megoldás!
Így én főleg nádcukor+gyümölcscukor+méz édesítése mellett maradok. A sütiket, kekszeket én készítem tönkölyliszttel. Így biztos, hogy nem eszünk belőle olyan sokat, mint ha fehér lisztből készült volna, mert teljes értékű.
Ez a cikk azért íródott, hogy ne tévesszen meg senkit egy részben áll hír! Tapasztaljon mindenki a saját szervezetén, olvasson sok szakirodalmat, hogy tisztábban lássa-olvassa a híreket!
Könyvajánlat: T. Colin Campbeli, PhD, Thomas M. Campbell II., MD Kínai Tanulmány
Megjegyzések
Megjegyzés küldése