Nagyon szeretem a nyárban, hogy minden friss! Új hagyma, tök, répa, káposzta és sokan mások. Egyszerűen nem lehet nemet mondani ennyi finomságnak. Igaz a következő receptem nem vegán, de nagyon finom! Firss, könnyű, gyorsan készen van, egészséges és laktató!
Hozzávalók:
- fejenként fél zsenge tök
- fejenként 1 tönköly zsemle
- nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- 3-4 gerezd fokhagyma (vagy még több)
- sajt (nálunk kecskesajt)
Salátához:
- 1 kis fej káposzta
- 2 zsenge sárgarépa
- só, 1-2 evőkanál méz, 2-3 evőkanál bio almaecet, víz, fél teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
- a tököket meghámozzuk
- a belsejüket kikanalazzuk egy tálba
- ehhez teszünk zsemlét, fűszereket
- a petrezselymet 2 evőkanál kókuszzsíron megfuttatjuk
- hozzáadjuk a töltelékhez
- és annyi langyos vizet, amennyit felvesz (ha túl híg lenne, akkor tönköly teljes kiőrlésű liszttel sűrítjük)
- a kész tölteléket beletöltjük a tökökbe (ne feledjünk "talpat" vágni, hogy megálljanak a tepsiben)
- a tökök alá vizet teszünk, és előmelegített sütőben fóliával lefedve elősütjük (megpároljuk a tököt), 200 fokon, majd levesszük a fóliát és megszórjuk sajttal, visszatesszük 250 fokon megpirítjuk
- a salátához elkészítjük a mézes-almaecetes levet, és belereszeljük a zöldségeket (hűtőben összeérleljük)
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- fejenként fél zsenge tök
- fejenként 1 tönköly zsemle
- nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- 3-4 gerezd fokhagyma (vagy még több)
- sajt (nálunk kecskesajt)
Salátához:
- 1 kis fej káposzta
- 2 zsenge sárgarépa
- só, 1-2 evőkanál méz, 2-3 evőkanál bio almaecet, víz, fél teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
- a tököket meghámozzuk
- a belsejüket kikanalazzuk egy tálba
- ehhez teszünk zsemlét, fűszereket
- a petrezselymet 2 evőkanál kókuszzsíron megfuttatjuk
- hozzáadjuk a töltelékhez
- és annyi langyos vizet, amennyit felvesz (ha túl híg lenne, akkor tönköly teljes kiőrlésű liszttel sűrítjük)
- a kész tölteléket beletöltjük a tökökbe (ne feledjünk "talpat" vágni, hogy megálljanak a tepsiben)
- a tökök alá vizet teszünk, és előmelegített sütőben fóliával lefedve elősütjük (megpároljuk a tököt), 200 fokon, majd levesszük a fóliát és megszórjuk sajttal, visszatesszük 250 fokon megpirítjuk
- a salátához elkészítjük a mézes-almaecetes levet, és belereszeljük a zöldségeket (hűtőben összeérleljük)
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése