Tavasz óta társam a gabonatej-, tejszín készítő automata. Szinte naponta használom így leírom a tapasztalataimat:
- Nagyon praktikus! Gyorsan elkészíthető benne a tej, tejszín. Csak belerak az ember mindent és készen is van.
- Finom! Krémes állagra turmixol!
Tapasztalat:
- Egy ideig mindig adtam hozzá minden egyes főzéshez egy kupaknyi kókuszt, mert a recept azt írta, mert így nem nyálkásodik, plusz kálcium forrás miatt. Viszont sok esetben felesleges, mert úgy is nyálkás.pl.: zab, rizs
- Nem adok hozzá édesítőt. Mert ha főzöm, sütöm, akkor eleve a tésztába, krémbe teszek édesítőt. Ha pedig megisszuk, akkor mézet használok
- Nem adok hozzá olajat, vagy zsiradékot. Mert ha főzőm-sütöm, akkor eleve rakok hozzá, ha pedig megiszom, akkor langyos állapotában keverem hozzá, amire szükségem van. Használom ekkor: a mákolajat, dió olajat, mandula olajat
- Nem teszek bele sót
- Tejszín esetében pedig zsiradékként kókuszzsírt teszek. Ha édes tejszínt készítek habnak, akkor hozzá adok nádcukrot is.
Tejvariációk:
Nem mindegy, hogy az ember mire fogja használni a tejet. Süt-e vele, csak megissza, vagy kásának?
Inni:
Ha nem sűrű italt szeretnénk:
- kókusztej
- mandulatej
(én nem szoktam semelyikhez hozzátenni plusz kókuszt, így is finom)
Ha sűrűbb italt szeretnénk, vagy kakaónak:
- kókusz+pici zab
- mandula+pici rizs
Ha "dúsított" sűrűbb italt szeretnénk:
- mandula+pici aranylen
Főzéshez-sütéshez:
Én ekkor kicsit sűrűbb változatát választom, tehát a jól sűrűsödő zabot, rizst. Ekkor 1 literhez 1 mérő kupaknyit használok. Nem teszek hozzá plusz kókuszt, mert akkor is nyálkásodik, ha hozzáadok, és sokszor nem kell hozzá még egy íz.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve az automatával! Nagyon szeretem ! :-)
kép forrása: www.gabonatej.hu |
- Finom! Krémes állagra turmixol!
Tapasztalat:
- Egy ideig mindig adtam hozzá minden egyes főzéshez egy kupaknyi kókuszt, mert a recept azt írta, mert így nem nyálkásodik, plusz kálcium forrás miatt. Viszont sok esetben felesleges, mert úgy is nyálkás.pl.: zab, rizs
- Nem adok hozzá édesítőt. Mert ha főzöm, sütöm, akkor eleve a tésztába, krémbe teszek édesítőt. Ha pedig megisszuk, akkor mézet használok
- Nem adok hozzá olajat, vagy zsiradékot. Mert ha főzőm-sütöm, akkor eleve rakok hozzá, ha pedig megiszom, akkor langyos állapotában keverem hozzá, amire szükségem van. Használom ekkor: a mákolajat, dió olajat, mandula olajat
- Nem teszek bele sót
- Tejszín esetében pedig zsiradékként kókuszzsírt teszek. Ha édes tejszínt készítek habnak, akkor hozzá adok nádcukrot is.
Tejvariációk:
Nem mindegy, hogy az ember mire fogja használni a tejet. Süt-e vele, csak megissza, vagy kásának?
Inni:
Ha nem sűrű italt szeretnénk:
- kókusztej
- mandulatej
(én nem szoktam semelyikhez hozzátenni plusz kókuszt, így is finom)
Ha sűrűbb italt szeretnénk, vagy kakaónak:
- kókusz+pici zab
- mandula+pici rizs
Ha "dúsított" sűrűbb italt szeretnénk:
- mandula+pici aranylen
Főzéshez-sütéshez:
Én ekkor kicsit sűrűbb változatát választom, tehát a jól sűrűsödő zabot, rizst. Ekkor 1 literhez 1 mérő kupaknyit használok. Nem teszek hozzá plusz kókuszt, mert akkor is nyálkásodik, ha hozzáadok, és sokszor nem kell hozzá még egy íz.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve az automatával! Nagyon szeretem ! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése