Én nagyon szeretem a padlizsán minden módozatát, de mindeddig itthon nem sikerült annyira megszerettetnem. De ezzel a recepttel sikert arattam, azóta figyelik kint a kertben, hogy mikor érik be a következő padlizsán, amit majd elkészíthetek! :-)
Hozzávalók:
- személyenként 4 szelet padlizsán
- személyenként 1 db paradicsom
- személyenként 2 szelet bio tönköly házi kenyér
- vegán majonéz
- kevés bio tönköly liszt
- olíva olaj
Elkészítése:
- két módozatot választhatunk: egyrészt előre besózhatjuk a natur padlizsán szeleteket, ekkor kb. 30 percet állni hagyjuk. Vagy besózás nélkül egyből megforgatjuk lisztben őket. Tehát a padlizsánokat megforgatjuk lisztben, majd kevés, de jól felhevített olajban mind a két oldalát aranybarnára sütjük. Mivel egy kérget képzünk a padlizsán körül, így nem szívja meg magát sok zsiradékkal!
- a kenyeret vegán majonézzel meglocsoljuk, rátesszük a padlizsánokat, majd a felkarikázott paradicsomokat, és legvégül a majonézes kenyér másik felét.
Ennyi!
Nem mondanám diétásnak! De annál finomabb, és tudjuk, hogy a padlizsán kiváló húspótló, és a nőknél a méhet erősíti!
Holdállás: Termés/Virágos napokon ajánlatos a fogyasztása!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- személyenként 4 szelet padlizsán
- személyenként 1 db paradicsom
- személyenként 2 szelet bio tönköly házi kenyér
- vegán majonéz
- kevés bio tönköly liszt
- olíva olaj
Elkészítése:
- két módozatot választhatunk: egyrészt előre besózhatjuk a natur padlizsán szeleteket, ekkor kb. 30 percet állni hagyjuk. Vagy besózás nélkül egyből megforgatjuk lisztben őket. Tehát a padlizsánokat megforgatjuk lisztben, majd kevés, de jól felhevített olajban mind a két oldalát aranybarnára sütjük. Mivel egy kérget képzünk a padlizsán körül, így nem szívja meg magát sok zsiradékkal!
- a kenyeret vegán majonézzel meglocsoljuk, rátesszük a padlizsánokat, majd a felkarikázott paradicsomokat, és legvégül a majonézes kenyér másik felét.
Ennyi!
Nem mondanám diétásnak! De annál finomabb, és tudjuk, hogy a padlizsán kiváló húspótló, és a nőknél a méhet erősíti!
Holdállás: Termés/Virágos napokon ajánlatos a fogyasztása!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése