Tél is gazdag salátákban, csak igen kreatívnak kell lenni. Nos én nagyon szeretem a tökmagot! Így most ezt használtam fel, és még egy kis trükkel is, hogy a gyerekek is megegyék! :-)
Hozzávalók 4 személyre:
- negyed fej lila káposzta
- 3 evőkanál tökmag
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál sörélesztő pehely
- fél citrom leve
- só
- pici méz
Elkészítése:
- a káposztát legyaluljuk
- hozzáadunk kevéske sót és a citrom levét
- a tökmagot megpirítjuk
- a tökmag felét ledaráljuk és összekeverjük a mézzel, sörélesztő pehellyel, olíva olajjal, és tökmag olajjal
- a keveréket ráöntjük a káposztára, összekeverjük
- a végén pedig rászórjuk a maradék tökmagot
Ha nem gyerekeknek készítjük el, akkor kihagyhatjuk a mézet!
Jó Étvágyat!
Holdállás: Leveles napokon
Hozzávalók 4 személyre:
- negyed fej lila káposzta
- 3 evőkanál tökmag
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál sörélesztő pehely
- fél citrom leve
- só
- pici méz
Elkészítése:
- a káposztát legyaluljuk
- hozzáadunk kevéske sót és a citrom levét
- a tökmagot megpirítjuk
- a tökmag felét ledaráljuk és összekeverjük a mézzel, sörélesztő pehellyel, olíva olajjal, és tökmag olajjal
- a keveréket ráöntjük a káposztára, összekeverjük
- a végén pedig rászórjuk a maradék tökmagot
Ha nem gyerekeknek készítjük el, akkor kihagyhatjuk a mézet!
Jó Étvágyat!
Holdállás: Leveles napokon
Megjegyzések
Megjegyzés küldése