Egy kirándulás alkalmával ettünk pirított szezámmagot, ami meg volt őrölve, sózva, és olíva olajjal lett felhígítva. Ebből jött az ötlet! Azóta a kedvencünk! Minden héten kell ilyet készítenem! Isteni finom lila hagymával....ahogy látszik, már nem tudtam lefotózni a kész krémet. Férjem kissé gyorsabb volt nálam...(oh.. még a héten nem készítettem... :-)
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál szezámmag/napraforgó mag/tökmag
- olíva olaj
- szezámmag és napraforgó mag esetén búzacsíra olaj/kukorica csíra olaj, lenmag
- tökmag esetén tökmag olaj
- só
- 1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
Elkészítése:
- nagyon egyszerű!
- a magot megpirítjuk egy száraz serpenyőben, kihűtjük
- kávé darálóban megőröljük
- és sózzuk, olajozzuk, pelyhet is hozzá tesszük és kész!
Jó Étvágyat!
Holdállás: virágos-olajos napokon
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál szezámmag/napraforgó mag/tökmag
- olíva olaj
- szezámmag és napraforgó mag esetén búzacsíra olaj/kukorica csíra olaj, lenmag
- tökmag esetén tökmag olaj
- só
- 1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
Elkészítése:
- nagyon egyszerű!
- a magot megpirítjuk egy száraz serpenyőben, kihűtjük
- kávé darálóban megőröljük
- és sózzuk, olajozzuk, pelyhet is hozzá tesszük és kész!
Jó Étvágyat!
Holdállás: virágos-olajos napokon
Megjegyzések
Megjegyzés küldése