A nyáron ünnepeltünk kisebbik kisfiamnak a születésnapját (2.). Mivel nem tudom, hogy milyen tortát készítsek, így megkérdeztem a nagyobbikat, hogy mi legyen. Mire ő azt mondta, hogy legyen gyümölcs torta. Így lett ez az isteni finom, meggyes-vanliás torta, ami semmilyen állati eredetű dolgot nem tartalmaz: tojást, tejet, vajat, tejszínt sem! (gyorsan elfogyott) :-)
Alap 2 db piskóta lap, amelynek a recptje: Vegán piskóta én az egész adagot 3 lapban osztottam el.
Krém:
- 1 liter növényi tej (nálam mandula-rizstej volt)
- 2 evőkanál burgonya keményítő,
- 4 evőkanál tönköly fehér liszt
- vanília
- 1 bio citrom leve és reszelt héja
- 3 evőkanál stivia-elitrit keverék
- csipet kurkuma
- 3 dl kókusztejszín
+ kb. 5-10 dkg meggybefőtt és kb. 1-2 dl meggylé, 1 teáskanál agar-agar
Elkészítése:
- először a piskótát készítjük el.
- a krémhez a keményítőt, lisztet, vaníliát, cukrot, kurkumát összekeverjük, majd még a hideg tejbe rakjuk. Az egészet felforraljuk és ha nem elég sűrű, akkor lisztet teszünk hozzá. Amikor langyos, akkor a felvert kókusztejszínt óvatosan hozzákeverjük.
- piskóta lapokat a házi meggybefőtt levével meglocsoljuk, teszünk rá feldarabolt meggyet, majd egy nagy adag krémet, majd lap-lé-meggy-krém, legvégül lap-lé-krém-de nem sok
- egy éjszakára betesszük a hűtőbe
- kivesszük és a maradék krémmel körbefonjuk, és díszítjük vele.
- mandulát is piríthatunk, amivel a torta oldalát díszíthetjük- nagyon finommá teszi! :-)
- a meggybefőtt maradék levét besűrítjük agar-agarral és óvatosan a tetejére tesszük-öntjük.
- végül meggydarabokkal díszítjük!
Nem mondom, hogy nem lehet elrontani, de ha véletlenül nem sikerülne, akkor még jó kis pohárkrém lehet belőle! De gyakorlat teszi a mestert! Isteni Finom!
Jó Étvágyat!
Alap 2 db piskóta lap, amelynek a recptje: Vegán piskóta én az egész adagot 3 lapban osztottam el.
Krém:
- 1 liter növényi tej (nálam mandula-rizstej volt)
- 2 evőkanál burgonya keményítő,
- 4 evőkanál tönköly fehér liszt
- vanília
- 1 bio citrom leve és reszelt héja
- 3 evőkanál stivia-elitrit keverék
- csipet kurkuma
- 3 dl kókusztejszín
+ kb. 5-10 dkg meggybefőtt és kb. 1-2 dl meggylé, 1 teáskanál agar-agar
Elkészítése:
- először a piskótát készítjük el.
- a krémhez a keményítőt, lisztet, vaníliát, cukrot, kurkumát összekeverjük, majd még a hideg tejbe rakjuk. Az egészet felforraljuk és ha nem elég sűrű, akkor lisztet teszünk hozzá. Amikor langyos, akkor a felvert kókusztejszínt óvatosan hozzákeverjük.
- piskóta lapokat a házi meggybefőtt levével meglocsoljuk, teszünk rá feldarabolt meggyet, majd egy nagy adag krémet, majd lap-lé-meggy-krém, legvégül lap-lé-krém-de nem sok
- egy éjszakára betesszük a hűtőbe
- kivesszük és a maradék krémmel körbefonjuk, és díszítjük vele.
- mandulát is piríthatunk, amivel a torta oldalát díszíthetjük- nagyon finommá teszi! :-)
- a meggybefőtt maradék levét besűrítjük agar-agarral és óvatosan a tetejére tesszük-öntjük.
- végül meggydarabokkal díszítjük!
Nem mondom, hogy nem lehet elrontani, de ha véletlenül nem sikerülne, akkor még jó kis pohárkrém lehet belőle! De gyakorlat teszi a mestert! Isteni Finom!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése