Emlékszem, hogy gyerekkoromban szinte mumus volt a fánk, mert a jó fánk szalagos, finom puha. Ezt az alapreceptek úgy tanítják, hogy sok-sok tojás sárgáját adnak hozzá. Viszont ennek az a nagy hátránya, hogy gyorsan kiszárad tőle a fánk, így frissen, gyorsan-melegen kell megenni, különben nem az igazi.
Nos ez mára már megváltozott! Tojás-tej nélkül is lehet finom, szalagos és még másnap is finom! :-)
Hozzávalók:
- 50 dkg tönköly liszt (én saját malmomban őrölöm meg, így ez másként viselkedik, mint a bolti. Azt ajánlom annak, akinek nincs saját malma, hogy vegyen teljes kiőrlésű bio lisztet, vagy graham lisztet)
- 2 evőkanál kókuszzsír
- csipet kurkuma
- csipet só
- 3 evőkanál nádcukor
- fél bio citrom reszelt héja
- bio vanília
- kb. 3 dl langyos növényi tej
- 2 dkg élesztő
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
- egy tálban a zsiradékon kívül mindent jól összedolgozunk. Amikor egynemű állapotot értünk el, akkor adjuk hozzá a zsiradékot. (én nem szoktam külön az élesztőt felfuttatni, hanem csak langyos tejet adok hozzá)
- lefedve kb. 30 percet pihentetjük
- kiszaggatjuk, és így is kb. 10 percet állni hagyjuk, majd meleg olajban (de nem forróban) kisütjük
Jó Étvágyat!
Holdállás: terméses napokkor, illetve virágos napokkor
Nos ez mára már megváltozott! Tojás-tej nélkül is lehet finom, szalagos és még másnap is finom! :-)
Hozzávalók:
- 50 dkg tönköly liszt (én saját malmomban őrölöm meg, így ez másként viselkedik, mint a bolti. Azt ajánlom annak, akinek nincs saját malma, hogy vegyen teljes kiőrlésű bio lisztet, vagy graham lisztet)
- 2 evőkanál kókuszzsír
- csipet kurkuma
- csipet só
- 3 evőkanál nádcukor
- fél bio citrom reszelt héja
- bio vanília
- kb. 3 dl langyos növényi tej
- 2 dkg élesztő
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
- egy tálban a zsiradékon kívül mindent jól összedolgozunk. Amikor egynemű állapotot értünk el, akkor adjuk hozzá a zsiradékot. (én nem szoktam külön az élesztőt felfuttatni, hanem csak langyos tejet adok hozzá)
- lefedve kb. 30 percet pihentetjük
- kiszaggatjuk, és így is kb. 10 percet állni hagyjuk, majd meleg olajban (de nem forróban) kisütjük
Jó Étvágyat!
Holdállás: terméses napokkor, illetve virágos napokkor
Megjegyzések
Megjegyzés küldése