A bolti változatától sokkal egészségesebb, és finomabb! :-)
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 10 dkg bio fehér liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 10 dkg cukor vagy 3 evőkanál elitrit-stiva keverék
- vanília, só, 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál pálmazsír
Krémhez: 3 evőkanál kókuszzsír+2 evőkanál pálmazsír+10 dkg porcukor+3 evőkanál kakópor
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsiradékokat. Ha kell, akkor adjunk hozzá vizet.
- felezzük el a tésztát, az egyik feléhez adjuk a kakaóport, dolgozzuk vele össze
- a tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra, majd szagsasuk ki
- 150 fokos sütőben készre sütjük-kihűtjük!
- a krémhez az összetevőket egyszerűen összemelegítjük és kihűtjük!
- majd összeragasszuk a korongokat a krémmel-azonnal fogyaszthatjuk :-)
Jó étvágyat!
Holdállás: virágos napokkor
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 10 dkg bio fehér liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 10 dkg cukor vagy 3 evőkanál elitrit-stiva keverék
- vanília, só, 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál pálmazsír
Krémhez: 3 evőkanál kókuszzsír+2 evőkanál pálmazsír+10 dkg porcukor+3 evőkanál kakópor
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsiradékokat. Ha kell, akkor adjunk hozzá vizet.
- felezzük el a tésztát, az egyik feléhez adjuk a kakaóport, dolgozzuk vele össze
- a tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra, majd szagsasuk ki
- 150 fokos sütőben készre sütjük-kihűtjük!
- a krémhez az összetevőket egyszerűen összemelegítjük és kihűtjük!
- majd összeragasszuk a korongokat a krémmel-azonnal fogyaszthatjuk :-)
Jó étvágyat!
Holdállás: virágos napokkor
Megjegyzések
Megjegyzés küldése