Egy olyan étel, melyet minden évszakban elkészíthető. Nagyon mutatós, finom, így vendégvárónak is nagyon jó!
Hozzávalók 4 személyre:
Palacsinta:
- 2 marék friss spenót, vagy 5-6 evőkanál fagyasztott spenót
- 10-15 evőkanál zabliszt
- 5 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál őrölt lenmag vagy chia mag
- rizstej
- só, bors
- késhegynyi szódabikarbóna
Gomba ragu:
- kb. 20 dkg csiperke gomba (barna)
- só, bors, fokhagyma
- kókuszszír
Besamel:
- rizstej, rizsliszt, só, szerecsendió, fehér bors
Elkészítése:
A palacsintához a száraz összetevőket összekeverjük. Majd hozzáadjuk a spenótot, amit előtte sós vízben megfőztünk és összepürésítettünk. Adhatunk hozzá plusz fokhagymát és napraforgó olajat. Ezek után a nedves alkotókat is beletesszük. Annyi folyadékot, ebben az esetben rizstejet teszünk hozzá, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Állni hagyjuk 10 percig. Majd kisütjük őket.
A gombát vékony szeletekre vágjuk és nagyon forró serpenyőben megpirítjuk és fűszerezzük. Ennek nem kell sűrű masszának lennie, ez csak töltelék.
Besamelhez a rizslisztet kókuszzsíron megfuttatjuk, hozzá adjuk a sót, borsot, szerecsendiót, majd annyi tejjel öntjük fel, hogy mártás jelleget kapjunk.
Jó Étvágyat!
Holdállás: leves napokkor
Hozzávalók 4 személyre:
Palacsinta:
- 2 marék friss spenót, vagy 5-6 evőkanál fagyasztott spenót
- 10-15 evőkanál zabliszt
- 5 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál őrölt lenmag vagy chia mag
- rizstej
- só, bors
- késhegynyi szódabikarbóna
Gomba ragu:
- kb. 20 dkg csiperke gomba (barna)
- só, bors, fokhagyma
- kókuszszír
Besamel:
- rizstej, rizsliszt, só, szerecsendió, fehér bors
Elkészítése:
A palacsintához a száraz összetevőket összekeverjük. Majd hozzáadjuk a spenótot, amit előtte sós vízben megfőztünk és összepürésítettünk. Adhatunk hozzá plusz fokhagymát és napraforgó olajat. Ezek után a nedves alkotókat is beletesszük. Annyi folyadékot, ebben az esetben rizstejet teszünk hozzá, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Állni hagyjuk 10 percig. Majd kisütjük őket.
A gombát vékony szeletekre vágjuk és nagyon forró serpenyőben megpirítjuk és fűszerezzük. Ennek nem kell sűrű masszának lennie, ez csak töltelék.
Besamelhez a rizslisztet kókuszzsíron megfuttatjuk, hozzá adjuk a sót, borsot, szerecsendiót, majd annyi tejjel öntjük fel, hogy mártás jelleget kapjunk.
Jó Étvágyat!
Holdállás: leves napokkor
Megjegyzések
Megjegyzés küldése