Mivel a férjem igen sokat fut, jár versenyekre is. Így adott volt számomra, hogy odafigyeljen a versenyek előtti hetekben, illetve a verseny napján az étkezésére.
Be is szereztem a Runner's Word receptes könyvét, melyben sok vega kínálat is van. Onnan van az alábbi recept is, melyet egy kicsit változtattam!
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 180 ml forró víz+2 teáskanál instant erős kávé
- 170 g natur datolya
- fél teáskanál bio szódabikarbóna
- 2 tojás vagy 2 teáskanál chia mag
- 1 evőkanál méz
- 250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 1 teáskanál őrölt gyömébér+fél teáskanál fahéj, fél teáskanál őrölt fehér bors, pici szegfűszeg, pici szerecsendió
- 1 evőkanál aprított gyömbér vagy kandírozott citrom
- 55 g nádcukor
Elkészítése:
A vízbe tesszük a kávét és a datolyát. Állni hagyjuk 10 percig, majd belekeverjük a szódabikarbónát is és az egészet összemixeljük. Ha nem használnunk tojást, akkor eleve a vizes bázishoz adjuk a chia magot is.
Ha használunk tojást, akkor a ketté válasszuk őket, és a sárgáját felhabosítjuk a mézzel. A fehérjéhez pedig adunk kevés sót. Majd a száraz összetevőket mérjük ki. Legvégül összekeverjük a nedves és a száraz alapanyagokat. Ha használtunk tojást, akkor a fehérjét a legvégén óvatosan keverjük bele.
Az egészet betesszük a hűtőbe 30 percre. Majd egy tepsit kibélelünk zsírpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A masszából pedig 2 evőkanál mennyiséget teszünk rá a tepsire (ez egy keksz mennyisége), majd így folytatjuk, míg van helyünk. Hagyni kell a két keksz között kicsi helyet, mert megnőnek. Majd betesszük a sütőbe és olyan 10 perc alatt megsütjük! napokig finom puha!
Futás előtt két órával lehet fogyasztani!
Jó Étvágyat!
Be is szereztem a Runner's Word receptes könyvét, melyben sok vega kínálat is van. Onnan van az alábbi recept is, melyet egy kicsit változtattam!
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 180 ml forró víz+2 teáskanál instant erős kávé
- 170 g natur datolya
- fél teáskanál bio szódabikarbóna
- 2 tojás vagy 2 teáskanál chia mag
- 1 evőkanál méz
- 250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 1 teáskanál őrölt gyömébér+fél teáskanál fahéj, fél teáskanál őrölt fehér bors, pici szegfűszeg, pici szerecsendió
- 1 evőkanál aprított gyömbér vagy kandírozott citrom
- 55 g nádcukor
Elkészítése:
A vízbe tesszük a kávét és a datolyát. Állni hagyjuk 10 percig, majd belekeverjük a szódabikarbónát is és az egészet összemixeljük. Ha nem használnunk tojást, akkor eleve a vizes bázishoz adjuk a chia magot is.
Ha használunk tojást, akkor a ketté válasszuk őket, és a sárgáját felhabosítjuk a mézzel. A fehérjéhez pedig adunk kevés sót. Majd a száraz összetevőket mérjük ki. Legvégül összekeverjük a nedves és a száraz alapanyagokat. Ha használtunk tojást, akkor a fehérjét a legvégén óvatosan keverjük bele.
Az egészet betesszük a hűtőbe 30 percre. Majd egy tepsit kibélelünk zsírpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A masszából pedig 2 evőkanál mennyiséget teszünk rá a tepsire (ez egy keksz mennyisége), majd így folytatjuk, míg van helyünk. Hagyni kell a két keksz között kicsi helyet, mert megnőnek. Majd betesszük a sütőbe és olyan 10 perc alatt megsütjük! napokig finom puha!
Futás előtt két órával lehet fogyasztani!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése